Galeta Unu



Galeta unu, Mutfaklarımızın vazgeçilmezi galeta unu, çeşitli kızartma yemeklerinde, köfte hazırlamada karışım malzemesi olarak, pasta ve kek yapımında kullanılmaktadır. Mutfağımızda kolayca hazırlanabilecek galeta unu, ekmek israfının da önüne geçecektir. Şöyle ki, günlük olarak soframızdan arta kalan ekmek parçalarını ve bayatlamış ekmeklerimizi bez bir torba içinde biriktirerek galeta unu yapmak çok kolay olur.

Geleneksel olarak et, tavuk, balık ve sebze gibi ürünlerde kaplama amacı ile kullanılan galeta unu, günümüzde modern endüstriyel tesislerde üretilmeye başlanmıştır. Ülkemizde de bu alanda uzmanlaşmış işletmeler bulunmaktadır. Galeta unu üretiminde öncelikle buğday unu, tuz, su, ekmek katkı maddeleri, ekmek mayası ve doğal renklendiriciler kullanılarak ekmek üretilir. Daha sonra, bu ekmek özel bir işlemden geçirilerek, kurutulur ve son olarak da değirmende öğütülür.

Galeta unu, partikül büyüklüğüne ve galeta ununun rengine göre çeşitler ayrılır. Beyaz ve açık sarıdan, koyu turuncuya kadar uzanan renk çeşitleri mevcuttur.

Galeta Unu

Önemli faktörlerden biri de, galeta unu il kaplanmış gıdaların kızartılması esnasında çektikleri yağ oranıdır.

Galeta ununu çoğu zaman, yemek ve poğaçalar da kullanıyoruz. Pratik yöntemlerle evde de,  kolaylıkla istediğimiz kadar galeta unu elde edebiliriz. Hazırladığımız galeta ununu cam bir kavanozda ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayabiliriz. Köfte için kullanılacak ise birer kullanımlık derin dondurucuda saklanabilir.

 Hava geçirgen, ağzı bağlanabilen bez bir torba içinde bayat ekmekler biriktirilir. Mutfağı uygun bir yerinde asılır ve ağzı bağlı olan bez torba, nefes alabildiği için ekmekler hem kurur hem de küflenmez. Bez torba içinde biriktirdiğiniz bayat ekmekleri bir fırın tepsisine diziniz. Fırının ayarı 160 dereceye getirilip, ekmeklerin üstü pembe renk olunca(yaklaşık on dakika) kızartılır. Ekmek dilimleri soğuduktan sonra, havanda veya mutfak robotunda parçalanır. Kurumuş bayat ekmekler fırına koymadan doğrudan da, havanda veya mutfak robotunda parçalanabilir.

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2013 01:45:20





Galeta Unu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Galeta Unu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sandal Köfte

Sandal Köfte, oldukça mükemmel bir lezzete sahip olan sandal köfte lezzeti ile damakları şenlendirirken şahane görüntüsü ile de gözlerinizi şenlendirecektir. Sizlerde bu enfes lezzetle tanışmak istiyorsanız hazırlanışı da bir hayl...

Yumurtalı Çiğ Köfte

Yumurtalı Çiğ Köfte acı sevenler için evde hazırlanebilecek enfes mezelikler arasında yer alır. Özellikle son zamanlarda her köşe başında görmeye alıştığımız çiğ köfteleri yeme konusunda tedirginlik duyuyorsanız mutlaka bu tarifi ...

Sebzeli Köfte

Sebzeli köfte; sade köfte tarifine bazı sebze tatlarının ve bazı sosların eklenmesiyle elde edilen köfte çeşitlerinden biridir. Soslarını hazırlamak için ekstradan birkaç işlem gerekse de; tarifin sonunda fazladan verilen emeğin k...

Yumurtalı Köfte

Yumurtalı köfte; bilinen normal köfteye gayet leziz bir yumurta aroması veren, hazırlaması son derece basit ve sade bir tariftir. Bu yazıda da kısaca yumurtalı köfte için gerekli malzemelerden ve tarifin hazırlanışından bahsedeceğ...

Soğanlı Köfte

Soğanlı köfte; herkesçe bilinen sade köfte tarifinde soğanın biraz daha fazla tutulmasıyla elde edilen; yani en az diğer köfte çeşitleri kadar basit olan bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım soğanlı köfte tarifini...

Ispanak Köftesi

Ispanak A, C, E ve B vitaminleriyle oldukça sağlıklı olduğunu bildiğimiz ıspanak hepimizin tüketmesi gereken bir besin kaynağıdır. İçerisinde bulunan magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile protein açısından oldukça fazla yararl...

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu köfte; sade köfte, İnegöl köfte, Tire köfte, Akçaabat köfte, vs. birçok meşhur ve yöresel tür arasında çok bilinmese de, hatırı sayılır oranda tercih edilen ve kısmen gelenekleşmiş lezzetler arasındadır. Anadolu'da özelli...

Köfte Çorbası

Köfte Çorbası, besleyici ve sağlıklı köfte çorbasını hazırlarken büyük bir keyif alacağınızdan eminim. İlk bakıştı zahmetli bir çorba olarak gözükse de aslında oldukça pratik ve kolay bir hazırlanışı var. Henüz akşam yemeğiniz içi...

Yoğurtlu Bulgur Köftesi

Yoğurtlu Bulgur Köftesi, Güney Anadolu, Akdeniz ve Doğu illerine ait olan bir bulgur köftesidir ve yapılış şekli ilden ile değişebilir. Yöresel bir yemek olan bulgur köftesi ile kabul günlerinizde, akşam yemeklerinizde misafirleri...

Bulgurlu Patates Köftesi

Bulgurlu patates köftesi, etsiz ve diğer türlerine oranla sindirilmesi kolay bir köfte türüdür. Hangi yöreye ait olduğu tam olarak bilinmemekle beraber ülkemizin her bölgesinde yaygın olarak yapılmaktadır.Bulgurlu Patates Köftesi ...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Köfte Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018